Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

μερικα απο τα καλυτερα LIVE που εχω παρευρεθει

Oλοι μερες που ειναι φτιαχνουν λιστες με τα καλυτερα εν ειδει απολογισμου,ετσι κι εγω σκεφτηκα να απαριθμησω,για να τα νοσταλγησω,τα καλυτερα μουσικα λαιβ που εχω παει.Τα γραφω οχι με χρονολογικη σειρα αλλα οπως τα θυμαμαι καθως συνωστιζονται μεταξυ μνημης και ληθης:
1.Γιαννης Αγγελακας και Νικος Βελιωτης,καλοκαιρι στο προαυλιο της ARTηριας στη Λευκαδα με τον cotiK αντι για ντραμς να εχει τσαγιερες της γιαγιας!!!
2.BJORK+Marilyn Manson,Rock Werchter festival,Leuven Brussels,καλοκαιρι που το ελουσε μια καλοκαιρινη μπορα αλλα δε μετριασε σε τιποτα τη χαρα και την καβλα που εκπορευονταν απο το θεαμα νταβραντισμενων παλουκαριων που φορουσαν σκωτζεζικες φουστες να κατουρανε ορθια ανοιγοντας τα ποδια για να μη "νοτισουν"τις φουστες!
3.ΜΑDONNA-sticky and sweet tour 2008,στην αρενα του Ο.Α.Κ.Α. οπου εκτος απο τη μαντυ το νου μου τον ειχα στου μονυνιου μου το χαβα,δηλαδη το κεχρι κι εβγαλα και γκομενακι ζορικο.Το ζορι ηταν οτι ερωτοσεξουαλιστηκαμε το ιδιο βραδυ και μετα δεν ξαναειδωθηκαμε αλλα ακριβως ετσι οφειλε να ειναι η καταληξη ενος λαιβ της μαντυ.
4.Kylie Minogue,live in Athens terrra vibe,παρεα με τη δεσποινα,την αναστασια,τη σοφια και βεβαια την ευχαριστη εκπληξη της βραδιας το γιαννη!
και τη θεα Kylie να συνεχιζει μετα το τελος του προγραμματος να αποζημιωνει το κοινο της με απανωτα μπιζαρισματα.Περιττευει μαλλον να πω πως εμοιαζε με gay pride αλλα ισα-ισα αυτο το εκανε πιο παρτυ ολο το σκηνικο.Να μην αναφερθω σε κουστουμια,χορευτικα,χορευτες ε;
5.MONIKA,στη σκηνη του κωλοραντου(τρελλαινομαι να το γραφω ανορθογραφα)της Ροδου οπου οταν αναμεσα στ'αλλα τραγουδησε και ΑΒΒΑ "the winner takes it all" τη λατρεψα ισοβιως!
6.Ελευθερια Αρβανιτακη+Νικος Ξυδακης στο Gazarte οταν παρουσιαζαν τον κοινο τους δισκο ΓΡΗΓΟΡΑ Η ΩΡΑ ΠΕΡΑΣΕ με μελοποιημενα ποιηματα απο σαπφω,καρυωτακη,καψαλη κ.α. αλλα και παιζοντας ολοκληρο το αλμπουμ ΤΑ ΚΟΡΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ με μεγαλη ορχηστρα υπο τη διευθυνση του Νικου Πλατυραχου.
7.ΚΒΗΤΑ- στο CLUB 22,χειμωνας του 2007,μπαινοντας στο ρετιρε των παντελως αγαπημενων κι αυτος μετα απο εκεινο το λαιβ.
8.U2,Ο.Α.Κ.Α. με τη σκηνη αραχνη,υπερθεαμα με αψογο ηχο,και πολυ καλη θεση,τα βλεπαμε ολα!
9.George Michael,στο γηπεδο του AJAX στο Amsterdam καλοκαιρι του 2007 οπου ειχαν σκεπασει το γηπεδο με τεντες για να προκαλεσουν συσκοτιση αφου οι γνωστες νυχτες του βορρα ειναι μερες!
10.Γιωργης Χριστοδουλου+Ανδριανα Μπαμπαλη στο gazarte με εκεινο το καταπληκτικο βιντεο απο το τραγουδι:"Σ'εχω δει καπου-καπου σε ξερω"του πασχαλη οπου το παρωδουσαν με τον πιο ευσχημο κι ευγλωττο τροπο.
11.Αλκηστις Πρωτοψαλτη στο δημοτικο θεατρο του Πειραια με την καθοδηγηση του Δημητρη Παπαιωαννου.Μονο οποιος ετυχε να το δει ξερει για τι πραγμα μιλαω.
12.Σαββινα Γιαννατου+primavera en Salonico,club 22,τοτε που εγκαινιαζε τη συνεργασια της με την ECM.καταπληκτικο λαιβ.
13.Δημητρα Παπιου,Αθηναιδα με τη καθοδηγηση του σταμ.
14.Marianne Faithfull,αρχαιο σταδιο Ροδου,ηταν τοσο γηινη,οσο δεν μπορεις να περιεμενεις απο καποια που ηταν γκομενα του μικ τζαγκερ.
15.Μαζω και Ταμτα σε παραλιακο μπουζουξιδικο.Οσο κι αν συνιστα οξυμωρο σχημα ηταν ενα ποιημα,τηρουμενων των αναλογιων βεβαια.
16.Μαλαμας στο θεατρο βραχων στο βυρωνα.
17.Θανασης Παπακωνσταντινου και Διονυσης Σαββοπουλος στο κηποθεατρο της Πρεβεζας και παρολο που το σχημα εκεινο δεν ειχε περπατησει,εκεινη η βραδια της 21ης Ιουλιου ενος καλοκαιριου απογειωθηκε ετσι ...με το τιποτα.
18.Αρλετα,στον κηπο της ARTΗΡΙΑΣ καλοκαιρι του 2010 στη Λευκαδα,ανημπορη μεν να ανεβει και να κατεβει στη σκηνη αλλα κανονικη νεραιδα,λιγο μετα γνωρισα και τον τραγουδοποιο,φιλο πια Κωστα Αντυπα.
19.Τσανακλιδου στο μετρο στου γκυζη με τον τσεβα στο ακορντεον να "γαμει",με τα κοριτσια δεσποινα και αναστασια.Ολο το βραδυ του φωναζα:"γεια σου Παναγιωτηηη"
20.ΤΣΑΝΑΚΛΙΔΟΥ στο σταθμο του κεραμικου μερα μεσημερι,στο γκαζι την ανοιξη του 2011.
21.RAINING PLEASURE+ΠΑΣΠΑΛΑ στο αιθριο του μεγαρου μουσικης εναν υπεροχο και καθολου μελαγχολικο σεπτεμβρη.
22.Παυλος Παυλιδης και b-movies στο σταυρο του νοτου ενα χειμωνα που τιποτα αλλο δε θυμαμαι,ισως μονο οτι στην παρεα ηταν και μια αεροσυνοδος που μολις ειχε ερθει απο πτηση εσωτερικου.
23.οργανοπαιχτες παραδοσιακης μουσικης στο πανηγυρι της τρυπας,στη σπηλια,στο βοθωνα της σαντορινης,επισης για οποιον μονο εχει παει και ξερει τη μυσταγωγια του χωρου,του χρονου και του χορου.
24.Μαρθα Φριντζηλα+Θανασης Παπακωνσταντινου σ'ενα προχειρο χωρο καπου στην Πειραιως.ΓΛΕΝΤΙ!!!
25.σπειρα-σπειρα παρεα με την Πωλινα και το Σταμ Κραουνακη στο ΜΠΙΜΠΕΡΟ,στην Αθηναιδα και νομιζω εκεινη η παρασταση ηταν το duende τους.
26.Μελινα Ταναγρη,στην Αθηναιδα μ'ενα πρασινο καταπληκτικο φουστανι,σαν κελτισσα μαγισσα(του καλου εννοειται)
27.Γιαννης Χαρουλης και στο κλαρινο ο απιστευτος μουσικος Κωνσταντης Πιστιολης,στο αθλιο Κωλοραντο της Ροδου και μονο η Χρυσανθη Μακρα κι η Πολυ Χατζημαρκου μπορουν να βεβαιωσουν με ακριβεια τι εννοω!
28.LOLEK,στη ρωγμη του χρονου στη Ροδο.Και μονο ν'ακουγες να επανεκτελει τσιτσανη με την ηλεκτρικη του κιθαρα θα ενιωθες οτι δε θες να δεις και ν'ακουσεις τιποτα αλλο.
29.Αννα Βισση και Σακης Ρουβας στο ΧΑΟΣ της Ιερας Οδου,αρχες του '90.Μπουζουκισταν κατασταση.Το μονο που θυμαμαι ειναι οτι κατα τις 4 το πρωι τραγουδαγα με τη βισσυη(ετσι ειναι το πραγματικο της ονομα)στην πιστα.
30.Ελευθερια Αρβανιτακη+Night Ark,στο θεατρο βραχων μελινα μερκουρη καλοκαιρι του '92 που εκεινο το καλοκαιρι κι η ιδια φωνητικα ηταν στην καλυτερη της φορμα κι ο ARA με το ουτι κεντουσε χιλιομετρα καμβα κι ο ARTO με τα κρουστα και τα μπουκαλια της coca cola στο απιστευτο εκεινο δρωμενο που δεν το ξεχνας κι ευκολα,ηταν σαν να μην ησουν στο βυρωνα αλλα στην ιδια την  Αρμενια!

Τι καλοκαιρι!


ΥΓ.                                                                                                                 τελικα μαζευτηκαν πολλα
(ων ουκ εστιν αριθμος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου